štvrtok 29. januára 2015

Vlasy - korunka krásy 1.ČASŤ - Mastné vlasy

Čo si ako prvé všimneš na neznámom človeku? Pravdepodobne celkovo jeho výzor, postavu. A ďalej? Vlasy. Nie nadarmo sa hovorí 'Vlasy - korunka krásy'. Tento chumáč chlpov dokáže podtrhnúť, zvýrazniť, zlepšiť ale aj tragicky zhoršiť celý Tvoj výzor. A ak nemáš v pláne nechať si vyholiť alebo nebodaj vydepilovať (au!) celú hlavu, tak by si sa o ne mala aj náležite starať. Rozhodla som sa, že Ti s týmto trošku pomôžem a spravím sériu článkov 'Vlasy - korunka krásy'. V tejto sérii bude 5 článkov, každý utorok vyjde jeden. Pomedzi to budú samozrejme aj iné články. Každý z článkov v tejto sérii bude o jednom type vlasov, posledný článok bude také "zhrnutie". Prvý článok je o mastných vlasoch. Myslím, že môžme ísť na to :)



Ako sa starať o mastné vlasy?
1. Nakupuj zodpovedne. Kupuj si šampóny na mastné vlasy, neber prvý ktorý uvidíš, lebo ti môže na hlave narobiť kalamitu. To isté aj s kondicionérom. Ďalej sa zameraj na to, ako často si umývaš vlasy. Ak každý deň, zober si šampón na každodenné používanie. Vždy si pozri zloženie a kúp si šampón aj kondicionér bez silikónov a parabénov. Najlepšie sú prírodné šampóny, na mastné vlasy (a na rast vlasov) pomáha žihľavový šampón. 

2. Umývaj si ich správne. Pri umývaní vlasov používaj vlažnú vodu, teplá stimuluje pokožku k tvorbe mazu. Hlavu si masíruj bruškami prstov, nie nechtami, zbytočne by si podráždila mazové kanáliky. Vlasy si našampónuj a opláchni 2 krát. Vždy dbaj na to, aby si vymyla všetok šampón. Keďže máš mastná vlasy, kondicionér nie je potrebný vždy, stačí, ak ho použiješ pri každom cca 3. umytí. POZOR! Kondicionér nanášaj len na končeky, prípadne do dĺžky vlasov, ale nie ku korienkom! Zbytočne by to zaťažilo celé vlasy, pokožku + vlasy by sa ti mastili ešte viac a to určite nechceš...

3. Po umývaní si nešúchaj hlavu uterákom (aby si si nepodráždila mazové kanáliky), radšej si vlasy vyžmýkaj, prípadne jemne vytlač vidu uterákom. 

4. Starostlivosť cez deň. Je samozrejmé, že si ráno rozčešeš vlasy, no to stačí. Nepreháňaj to s česaním, zbytočne tým rozťahuješ maz z korienkov po celej dĺžke vlasov a to naozaj nevyzerá dobre. A takisto obmedz "obchytkávanie" vlasov na minimum. Zbytočne si na ne rukami nanášaš ďalší maz a nečistoty. Nepoužívaj príliš veľa stylingových prípravkov, vlasy budú zaťažené a začnú sa viac mastiť, aby sa toho svinstva zbavili. A čiapky, klobúky a šatky tomu takisto nepomáhajú, vlasy sa pod nimi mastia ešte rýchlejšie. 

Tip No.1 - Skús si ráno privstať a vlasy umyť ráno. Je možné, že sa ti mastia práve cez noc a takto predídeš nepeknej masti na vlasoch po celý deň.

Tip No.2 - Skús sa zamyslieť nad svojím účesom. O vlasy sa ti bude jednoduchšie starať, ak budú kratšie. A je dosť možné, že sa budú aj menej mastiť. Jemný prestrih dokáže zázraky.

Tip No.3 - Zasurfuj si na YouTube. Na internete je kopa videí (a predpokladám, že aj článkov) s účesmi pre mastné vlasy. Vyzerá to dobre a ešte aj menej mastne. 


Máš práve ty tento typ vlasov? Máš nejakú radu, ktorá by v tomto smere pomohla ostatným? Robíš niečo z vyššie spomenutých vecí?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára