pondelok 20. apríla 2015

Vlasy - korunka krásy 2.ČASŤ - Suché vlasy

Ahoj,
rozhodla som sa, že predsa len budem pokračovať v tejto 'sérii', ževraj sa vám páči. V najbližšej dobe (najbližšie 2 mesiace, pravdepodobne) pre vás chystám niečo, na čo sa brutálne teším, snáď sa to bude páčiť aj vám. A ešte taká malá otázočka na úvod - prijali by ste zmenu vzhľadu, alebo sa vám páči tento? 


Ako sa starať o suché vlasy?
1. Dodaj im život. Ak vidíš, že im obyčajné umytie šampónom nestačí, tak siahni aj po iných prípravkoch. Kondicionéry, balzamy, masky, vlasové kúry obnovujúce vlasovú štruktúru... Najlepšie sú tie prírodné. Naozaj skvelý je napr. kokosový olej (určite ste už o ňom počuli), ktorý sa dá využiť naozaj takmer na všetko.

2. Pomôž si aj kuchyňou. Vieš aký je najklasickejší a naujúčinnejší recept na pomoc pre suché vlasy? Stačí zmiešať dve polievkové lyžice olivového oleja a jednu kávovú lyžičku citrónovej šťavy. Zmes vmasíruj do pokožky, nechaj pôsobiť pol hodiny a potom už stačí len opláchnuť to vodou a jemným šampónom. Chceš vyskúšať ešte niečo iné? Ak nemáš doma žiadnu knižku, kde by si mala vypísané "recepty" na suché vlasy, tak na internete toho určite nájdeš dosť.

3. Chráň ich pred teplom. Pred fénovaním, žehlením, či iným tepelným upravovaním VŽDY použi prípravok na ochranu pred teplom. Najlepšie bude, ak ich necháš uschnúť prirodzene a nebudeš ich vôbec tepelne upravovať.

4. Češ ich čo najmenej. Pri česaní svoje vlasy lámeš ešte viac. Češ ich len ráno, prípadne večer. Čo najmenej ich zopínaj gumičkami, štipcami, aj vďaka tomu sa vlasy lámu a ničia.


Tip No. 1 - Skús používať menšie množstvo šampónu, zmeniť šampón, alebo si vlasy umývať menej často. Je totiž dosť možné, že si ich takýmto spôsobom vysušuješ sama.

Tip No. 2 - Skús si vlasy fénovať studeným vzduchom, ak to ide. Horúci vzduch ich totiž vysušuje.

Tip No. 3 - Pri vysokých, alebo naopak nízkych teplotách nos pokrývky hlavy. Ochránia ti ich pred prílišným vysušením a zároveň ti ich trošku zmastia, takže ich nebudeš mať také suché.

Máš práve ty tento typ vlasov? Máš nejakú radu, ktorá by v tomto smere pomohla ostatným? Robíš niečo z vyššie spomenutých vecí?

2 komentáre:

  1. Ja mám práveže vlasy, čo sú hneď mastné.
    Ale aj tak zaujímavý článok, posuniem ďalej :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Prvá časť je práve o mastných vlasoch, skús si to pozrieť :)
      A vďaka :)

      Odstrániť