nedeľa 17. augusta 2014

Nie je to tvoj príbeh - je môj!

Ahojte :) Dnes tu máme typ článku čo sa na tomto blogu vyskytuje po 1. krát - článok na premýšľanie. Prvýkrát som niečo takéto písala a dúfam že sa vám bude páčiť :) Tak príjemné čítanie :)

__________________________________________________________________

Neviete o čom by mohol byť tento článok? Čo som mala na mysli tým príbehom? Každý máme svoj vlastný príbeh - tvoríme si ho tak, ako spisovatelia tvoria knihu. A celý čas sa hľadáme. O tom je dnešný článok - hľadanie sa a predsudky spoločnosti.

Každý z nás sa hľadá a najväčší zlom nastáva práve v puberte. Človek si začne uvedomovať svoju individualitu a snaží sa nájsť sám seba. Skúša rôzne nové veci - vyholená polovica hlavy, červené vlasy, piercing, rôzne štýly obliekania, všelijaké hobby...

No na tejto ceste sú aj isté úskalia. Volajú sa spoločnosť. Ľudia majú predsudky a dávajú ich náležito najavo. Vidia na niekom niečo iné ako majú všetci ostatní a hneď majú potrebu kritizovať a ohovárať. 'Preboha, pozri sa naňho!', 'Čo to má na sebe?', 'To je debil.', 'Je trápny.' Určite viete o čom hovorím.

Niektorí ľudia sa cez to prenesú a ignorujú to. No niektorých ľudí (a je ich dosť) sa to dotkne.  Potom sa tým trápia a sú smutní. Klesá im sebavedomie a ničia si vlastnú mienku o sebe. A z toho veľakrát vznikajú depresie a závislosti.

Títo ľudia sa začnú strániť spoločnosti, začnú byť uzavretí. O svojich problémoch nehovoria a preto sa im nedostane to, čo najviac potrabujú - pomoc. Načo je toto dobré?

Sami si ubližujeme a navzájom ničíme svoje individuality. Sú ľudia, čo to robia náročky, no sú aj ľudia ktorí si to neuvedomujú. Takisto sú ľudia, čo hrdo vytŕčajú z davu a ľudia, čo s ním splývajú a idú s prúdom ako hlúpe ovce. Skúsme sa zamyslieť a nechať ostatných žiť, nech sú akí sú. Veď prečo by sme mali byť všetci rovnakí? To by bola predsa nuda!

A nakoniec mám pre vás 2 doporučenia:
- Nepripúšťajte si to! Ak má nejaký človek potrebu ohovárať  vás, má na to dôvod - snaží sa vás v očiach ostatných očierniť, lebo sa mu zdá, že ste lepší ako on.
- Riaďte sa pravidlom: Veľkí ľudia sa rozprávajú o ideách, priemerní o udalostiach a malí o iných ľuďoch.

A nikdy sa nemeňte kvôli okoliu!

Dúfam že sa vám môj článok páčil a aspoň trochu ste sa zamysleli.
- S pozdravom, vaša Toshie.

Máš v hlave celé galaxie. Tak nenechaj ľudí, aby ti hovorili, že nemôžeš žiariť.


Pozri sa na hviezdy, pozri ako žiaria, pre teba a všetko čo robíš.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára