utorok 17. januára 2017

Hell Week - deň 1.

Ahoj,
prvý deň tejto zaujímavej výzvy prebehol vcelku dobre, som spokojná s tým, čo všetko som spravila, aj keď sa mi to nevydarilo úplne ako som čakala. Ale to všetko nájdete v článku. Každopádne sa zatiaľ cítim výborne. Som síce dosť unavená, to však snáď napravím dnes. 
Dúfam, že ak ste sa do toho vrhli so mnou, tak sa vám darí a ste aspoň takí spokojní ako ja!☺



I keď môj oficiálny Hell Week začína až dnes (utorok), chcela som to akosi rozbehnúť už včera, takže som už v pondelok vstávala o piatej ráno. A podarilo sa mi to. Prvý deň môjho prvého školského týždňa v tomto kalendárnom roku som začala pekne - s palacinkami a knihou. Dnes to nebolo také pekné. Vlastne som hneď na začiatku Hell Week-u porušila jedno z pravidiel. Síce som sa zobudila na budík o piatej, no vzápätí som aj zaspala. Možno to bude tým, že som sa nehrala na mobile, ten by ma možno prebral. No zároveň  sa snažím o akýsi 'Smartphone detox' a tak som ho dala nabíjať ďalej od postele a ráno som si ho schválne nevzala. A zaspala som.
Zobudila som sa až o 6:20 na ďalší budík.

Hneď ráno som začala premýšľať, či sa na to nevykašlem, lebo som si pred pár dňami kúpila skvelé cukríky a včera skvelú zmrzlinu a teraz sa ich týždeň nemôžem ani dotknúť. Našťastie som to však dala na blog, inak by som to pravdepodobne neustále posúvala.

Ostatné pravidlá sa mi inak celkom dobre darilo dodržiavať, len na chvíľku som sa pozabudla a zjedla som 2 mentosky, ale rýchlo som si to uvedomila a viac som si nevzala.


Špeciálna úloha na 1. deň:
  1. Napísať si zoznam mojich dobrých a zlých návykov.
  2. Určiť si, ktoré chcem rozvíjať a ktorých sa chcem zbaviť (prípadne aj porozmýšľať ako).
  3. Zamyslieť sa nad tým, aké schopnosti, či návyky mi chýbajú a chcela by som ich nadobudnúť a ako sa k nim priblížim.

Úprimne som zozačiatku naozaj nevedela aké návyky by som si spísala. Chvíľku som googlila a hľadala som niekoho, kto túto výzvu tiež robil, aby som sa inšpirovala. Nakoniec som ich napísala 18 (9 dobrých a 9 zlých), nachádzajú sa medzi nimi napríklad veci typu: „Ešte tesne pred spánkom sa hrám na mobile“, „Veľa sa usmievam“, „Hrbím sa“, či „Postieľam si posteľ“. Sú to drobnosti, no práve takéto veci formujú to, kým sme a ako sa správame. Ani si to neuvedomujeme, no každý z nás má množstvo návykov, ktoré ovládajú náš každodenný život. A ja pracujem na tom, aby to boli tie najlepšie.

Keď som sa dostala k poslednej časti dnešnej úlohy, napadlo mi ešte zopár návykov, no tie si radšej nechám nabudúce. Schopnosti, či návyky, ktoré by som chcela získať, som napísala len 3 - začnem pravidelne meditovať, budem viac cvičiť a naučím sa lepšie držať jazyk za zubami. Radšej pár cieľov, na ktoré sa budem sústrediť poriadne ako množstvo predsavzatí, na ktoré sa vykašlem, no nie?

Čo poviete? Ako sa vám táto výzva zatiaľ pozdáva? Ak ste ju vyskúšali, ako ste dopadli?

1 komentár:

  1. Pôžička ponuka má zníženú sadzbu
    I udeľuje pôžičky záujemcovia o finančnú pomoc. Ide o pôžičky medzi jednotlivými jednoduché podmienky a konkrétne na tento fakt niektoré ustanovenia pre riadny priebeh konania. Môj úroková sadzba počas životnosti úveru je 4% a splácanie prebieha mesačne Ak kedykoľvek máte záujem, kontaktujte ma mailom: lucastrid123@gmail.com.
    ďakujem

    OdpovedaťOdstrániť